lördag 13 september 2008

Åge och Vovven i svampskogen

Idag har jag legat hemma och pillat mig i naveln medan Vovven och Åge har varit i svampskogen. Iband har man ruskig tur. Jag tycker iofs om skogen, men jag vill inte vara med Åge, han är så jävla jobbig. De kom tillbaks runt fyrasnåret, klampade in med leriga stövlar i hallen, storungen slängde Vovven och Åge på golvet. Korgarna var fulla med diverse färggranna svampsorter.

När jag sökte Vovvens blick såg jag direkt att något var snett. Han fullkomligen lös av psykisk stress. Han såg helt jävla förstörd ut. Jag kastade en blick på Åge. Åge ser i normala fall borta ut. Men nu! Han var inte ens kontaktbar överhuvudtaget... Vovven berättade vad som hände.

När de anlände skogen var allt frid och fröjd. Vovven mös av den friska luften. Det var så vackert. Hösten vackra färger förtrollade Åge. Fåglarna kvittrade. En hackspett hackade på ett träd så det ekade mellan trädtopparna. Det var rätt mycket mygg, men inget kunde förstöra Vovvens goda humör denna ljuvliga dag. Trodde han...


Åge satt i svampkorgen och dreglade . Han var skitglad även han över att vara på äventyr. Det var faktiskt första gången Åge var i skogen då det är höst. Korgen gungade festligt, Åge tjöt av skratt.

När han hängde där, hände plötsligt något oväntat. Det hela gick blixtsnabt. Åge fick totalt frispel och flippa ur totalt när han fick syn på en svamp nere på den mossiga marken. Han hoppade. Vovven satte efter. Den kunde ju vara giftig för fan!


När Vovven äntligen fick bort honom från svampen av okänd sort, fick han syn på en hög rådjursspillning. Fan vad äcklig han är. Åge blir så otroligt stark när han stretar emot.

Sedan hände det som inte fick hända! Åge fick syn på en väldigt obra svamp. Han hann ta en rejäl tugga. Vovven hade inte en chans att hinna fram.


Han tuggade ivrigt, dregglade och skrattade på sitt gutturala vis, så som han brukar, när han lyckas göra något förbjudet. Han skiter i om det är gott eller inte, det är det förbjudna som lockar honom.

Plötsligt började han se konstig ut, blev dimmig i blicken liksom. Pupillerna rullade som bollar i ett flipperspel.


Sedan tappade Vovven fullständigt kontrollen över Åge. Han blev så påverkad av den giftiga svampen att han for omkring som en galen tjackpundare. Han klättrade upp i höga tallar...


Hängde och klängde i buskage och ormbunkar.


Han drabbades av hallisar och försökte till och med hoppa från ett skithögt berg. Vovven höll på svimma av skräck. Han höll ett krampaktigt tag i Åges fötter och skrek "Din jävla galning!"

Åge bara skrattade samtidigt som han flaxade med armarna. "Flyfa, flyfa" hojtade han lyckligt.

Till slut lyckade han få upp Åge.


Vovven är helt knäckt, sitter helt tyst. Blänger trött på Åge som ser allmänt skum ut. I köket spider sig en doft av stekt svamp. Doften får Åge att må illa. Han rullar med ögonen och spyr över parketten.

Det är sent, vi tänkte gå och lägga oss nu.

God natt bloggen, ses i morgon.

/Truls.









Inga kommentarer: